Philips EM-2E

Moderator: GORO

Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

S skupnimi močmi smo rešili problem. :lol: Napaka je bila, kot ste dejal g. Dušan: slab kontakt na emitorju hor. tranzistorja, tranzistor 7652 in upor 3652. Vse ostalo je OK.
Še enkrat najlepša hvala.
Prešeren mb
Kraj: RTV SEVIS "ŽUPEVC", PREŠEREN IVAN S.P., PTUJSKA C. 9, MARIBOR tel 02/ 331-64-00

Odgovor Napisal/-a Prešeren mb »

Nenavadno, po Philipsu naj bi imel upor 3483 v 29PT9007/12 100E. Vsi aparati z ravnim ekranom naj bi imeli na tem mestu 100E. A je upor še originalen -nelotan?

l.p. Dušan
Gost

Popolnoma originalen-nelotan.
L.p. Lojze
Uporabniški avatar
dadi
Kraj: FARADAY d.o.o. ,Damjan Jakobčič, Šorlijeva 3, 4000 Kranj , tel/fax 04-2041-700 , GSM 041-648-916
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dadi »

Pri zgoraj oemnjeni šasiji imam napako, da se ekran prižge oz. sliko pokaže po cca 2min. Morda kakšna ideja?
Lep pozdrav, Damjan Jakobčič

Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
gabrijel
Kraj: Gabrijel Štampar, Zacherlova ulica 1, 9240 Ljutomer 040/263-457
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gabrijel »

Kakšna katodna cev je notri? Mogoče ESF tip?
Uporabniški avatar
Jordan Čebron
Kraj: Jordan Čebron S.P. RTV servis popravila na domu - Cankarjeva 11 NOVA GORICA GSM 041 390 887

Odgovor Napisal/-a Jordan Čebron »

Poizkusi odlotati kondenzator na liniji G2 na ekranski plošči,poizkusi z popravo nastavitve G2 na VN trafotu
CARPE DIEM,
  QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO.
  (Izkoristi dan, ne zanašaj se na jutrišnjega)
  Kvint Horacij Flak
  Pozdrav Jordan

Uporabniški avatar
dadi
Kraj: FARADAY d.o.o. ,Damjan Jakobčič, Šorlijeva 3, 4000 Kranj , tel/fax 04-2041-700 , GSM 041-648-916
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dadi »

Probal g2 in kondenzatorje, pa nič hitreje. Ja ekran je ESF.
Lep pozdrav, Damjan Jakobčič

Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Uporabniški avatar
Jordan Čebron
Kraj: Jordan Čebron S.P. RTV servis popravila na domu - Cankarjeva 11 NOVA GORICA GSM 041 390 887

Zmanjšaj upor na gretju
CARPE DIEM,
  Kvint Horacij Flak
  Pozdrav Jordan

gabrijel
Kontakt:

Pri takih napakah (prisotna VN, vertikala, kurjava ekrana, slika pa se dalj časa ne pojavi) včasih postopam takole (da izločim napako ekrana od ostale elektronike), da kurjavo ekrana nekaj časa pred vklopom aparata napajam iz zunanjega usmernika.
Ko aparat vklopim in če se slika pokaže v normalnem času, je oslabel ekran.

Pri Philipsovih ESF tipih ekrana velikokrat ne pomaga meriti emisijo z Mueterom, saj instrument največkrat pokaže odlične vrednosti, ekran je pa vseeno fuč...

No, lahko je pa napaka tudi kje v elektroniki. Koristne informacije so, če je ton v teh dveh minutah prisoten, če se slika preko scarta pojavi takoj... Aparat ima veliko zaščitnih vezij, ki so velikokrat tudi same vzrok napak.

Lp,

Gabrijel
Gost

Philips ow

Popravljeno
Gost

Philips

Si pa dolgo popravljal ta aparat?
Gost

philips

20 minut 8)
Gost

20 minut

In koliko si lahko računal za 20 minut dela? Več kot 8 EUR?
Gost

Re: 20 minut

alen napisal/-a:In koliko si lahko računal za 20 minut dela? Več kot 8 EUR?
Če je pameten, je računal vsaj 50EUR, na zalogo. Naslednjič se bo 10 ur (UPS - ni prava beseda)*l za mogoče manj kot 8 EUR.
gabrijel
Kontakt:

Re: Philips

alen napisal/-a:Si pa dolgo popravljal ta aparat

Če se aparat popravlja efektivno 20 minut, to ne pomeni, da je z njim izgubljeno samo 20 minut časa. Aparat je treba sprejeti v popravilo, izpihati prah, poiskati dokumentacijo, izdelati predračun, popraviti, imeti na preizkusu, pospraviti delavnico po "operaciji", izdati stranki, držati garancijo na popravilo itd...
V delavnici smo po 10, 12, 16... ur dnevno, praviloma ves dan pod masivnim stresom, prodanih delovnih ur pa kvečjemu pet na dan...
Gost

Čas popravila

Jaz sicer ne poznam načina kako serviser ovrednoti svoje delo, mislim pa da imate serviserji uradno priznane cenike. Take cenike najdem sicer na vidnih mestih v avtomehaničnih delavnicah in tudi drugje. Logično pa se mi zdi, da stranka plača dejanske stroške in ne tistih, ki nastanejo zaradi zamudnega iskanja neke napake. Če napačno razmišljam me prosim popravite, vendar če sem dal na primer za TV 138 EUR (Matrix), ne morem plačati storitve, ki jo je nekdo opravil v 20 minutah v višini 50 EUR ali lahko? Se vam zdi to korektno do stranke? Ker ste vi strokovnjaki mi boste kot članu foruma verjetno korektno odgovorili, da si bom lahko ustvaril pravo mnenje. Pa brez zamere!
Uporabniški avatar
Jordan Čebron

Re: Čas popravila

alen napisal/-a:Jaz sicer ne poznam načina kako serviser ovrednoti svoje delo, mislim pa da imate serviserji uradno priznane cenike. Take cenike najdem sicer na vidnih mestih v avtomehaničnih delavnicah in tudi drugje. Logično pa se mi zdi, da stranka plača dejanske stroške in ne tistih, ki nastanejo zaradi zamudnega iskanja neke napake. Če napačno razmišljam me prosim popravite, vendar če sem dal na primer za TV 138 EUR (Matrix), ne morem plačati storitve, ki jo je nekdo opravil v 20 minutah v višini 50 EUR ali lahko? Se vam zdi to korektno do stranke? Ker ste vi strokovnjaki mi boste kot članu foruma verjetno korektno odgovorili, da si bom lahko ustvaril pravo mnenje. Pa brez zamere!
Kaj je popravilo-zamenjava okvarjenega elementa-ali ugotovitev kateri element je v okvari ?Zamenjava okvarjenega elementa recimo neke diodice,ki se hudičevo nesramno obnaša(njena vrednost pa je samo nekaj centov) trja manj kot 5(pet) minut in potemtakem bi bil račun 5€ prevelik.Toda za ugotovitev, da je prav ta element v okvari, marsikdaj porabimo ure in ure.TOREJ kaj ni iskanje napake tudi delo in če še pomislimo,da je za tako opravilo potrebno marsikdaj uporabljati instrumentarij ki lahko presega ceno tudi več tisoč €,pa odspajkovalne postaje ki tudi segajo v nekaj tisoč €.Torej danes je delo ovrednoteno z določeno ceno po časovni enoti-marsikje pa je opravljena storitev ovrednotena z točkovim sistemom,ki ga uporabljajo prav avtomehaniki,pa seveda tudi jaz osebno in verjamem da še marsikdo med nami.
CARPE DIEM,
  Kvint Horacij Flak
  Pozdrav Jordan

Gost

Delo

Hvala za pojasnilo g. Čebron. Sam sem na te stvari gledal pač malo drugače, kot gledate nato tukaj prisotni. Sklepal sem, da je stvar podobna kot pri avtomehanikih, kjer se točno ve koliko je kakšna storitev ovrednotena. Res hvala za obrazložitev.
Gost

Re: Delo

[quote="alen"]Hvala za pojasnilo g. Čebron. Sam sem na te stvari gledal pač malo drugače, kot gledate nato tukaj prisotni. Sklepal sem, da je stvar podobna kot pri avtomehanikih, kjer se točno ve koliko je kakšna storitev ovrednotena. Res hvala za obrazložitev.[/quote]

Alen, to kar praviš drži če greš z avtom na zamenjavo bremz, izpuš. lonca ali zamenjavo gum ali pa tudi pranje avta...
Če pa avto res zaje.bava pa boš zamenjal še in še avtomehanikov in seveda boš "pošteno" plačal še in še... napaka pa bo še vedno tu.
Kaj pa sedaj?

Na koncu pa bo en zagreti šušmar ugotovil neko banalno napako za en pir ali za 20 e...
rtv servis kapele
Kraj: RTV servis, foto in video st. Marjan Kapele Kočevska c.13, 1330 Kočevje, 01 8954 777, 041 344 999
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rtv servis kapele »

Ko bi bil zaposlen na sociali in bi imel fiksno plačo iz proračuna potem ni problem koliko boš naredil-plačo imaš.Ko pa si odvisen od tega koliko boš zaslužil in ne samo od dela ki ga boš naredil(veliko dela ki ga opraviš gre v nič-ob papirne birokracije do poglej to,telefoni,koliko bo kaj stalo,pa od strele in še in še...)Delaš v delavnici 10-12h,pokasiraš pa...,da moraš plačat še prispevke...najem prostorov..itd.Če si za tv računal 40 E odštej materjal,davek pavidiš kaj ostane od zaslužka,in koliko jih moraš popravit,da plačaš vse stroške v meseca-in še plačo na koncu.Če bi ure seštel ,ki jih porabiš,je vprašanje kolika je zaslužek na uro.
Odgovori